ZTE ax326 ir Mezon Wimax Ubuntu Linux operacinėje sistemoje

Sprendimas čia: https://vyteniss.wordpress.com/2011/11/12/gidas-ubuntu-11-10-mezon-ir-zte-ax326/

Sveiki,

pirmasis blogo įrašas, tad

pradėkime nuo to, jog teko įsigyti mezon teikiamas paslaugas ir kartu gauti USB modemą ZTE ax326. Iš pirmo žvilgsnio visai neblogas daiktas, nepaisant to, jog aktyviau naudojant pradeda kaisti nugarėlė.

Problemos prasidėjo, kai nusprendžiau suderinti minėtąjį modemą ir Ubuntu 11.04 operacinę sistemą. Turimam lustui tvarkyklės išleistos visai nesenai, tad dar žalokos, o taip pat nesuderinamos su turimu įrenginiu (ID linuxe po modeswitch 19D2:0173).

paieškojus radau keletą, gidų, tiesa iki galo nei vienas neveikė.

Visų pirma aptikau http://www.opennet.ru straipsnį apie tai kaip sukompiliuoti bei paleisti modemo modulį, iš pradžių šis man netiko, kadangi jis buvo apie įranga su 198f:0220 ID, užkrovus sukompiliuotą modulį neatsirasdavo naujas tinklo įrenginys.

Kiek vėliau aptikau temą viename Bangladietiškame bloge, kuriame autorius gyrėsi, jog paleido ZTE ax226 (19d2:0172) Linuxe darbui su vienu iš Bangladešo wimax tinklo operatorių.

Kadangi mano turimo modemo ir ax226 ID skiriasi vos vienetu padariau išvadą, jog jie iš esmės yra tokie patys, tad ir tvarkyklės turėtų tikti tos pačios. Ėmiausi darbo, turėčiau pastebėti, jog google translate savo darbą atliko tikrai pakankamai prastai :(.

Taigi trumpas gidas kaip prieiti iki to, kur esu dabar:

Sukompiliuotą modulį drxvi314.ko su palaikimu USB modemui ZTE ax326 ir kitą reikalingą programinę įrangą galite parsisiųsti čia (Palaikomas Ubuntu 11.04 2.6.38-11 branduolys). Išskleisti bei paleisti install.sh.

Jei dėl kažkokių priežasčių negalite naudoti aukčiau pateikiamo modulio tuomet jums reikės įsidiegti lustų gamintojo Beceem control panel windows aplikaciją, kuri leidžia pakeisti įrenginio ID į 198F:0220 (Būtent šiam yra veikiančios tvarkyklės). Pasileidžiate programą ir atliekate žemiau pavaizduotus veiksmus:

Čia plačiau nesiplėsiu viskas pakankamai aiškų iš paveikslėlių

Tuomet, parsisiunčiame ir susidiegiame  paketą pavadinimu auto_installer, savyje jis jau turi viską ko mums reikės sukompiliuotus modulius, saugumo sertifikatus, programinę įrangą. Tik nereiktu naudotis skriptu pavadinimu ConnectionSetupManager.sh, kadangi jis pritaikytas bengališkam tinklui.

Po skripto instaliacijos naviguojam į aplanką “files“ bei terminale root teisėmis suvedam:

insmod drxvi314.ko

Komanda dmesg turėtų pranešti, jog modulis užkrautas:

įdėję usb modemą ir paleidę komandą:

ifconfig -a

turėtumėte pamatyti naują ethernet įrenginį, tai yra jūsų usb modemas.

tuomet sukuriate naują konfigūracinį failą:

sudo gedit /etc/wimaxd.conf

su turiniu (mac adresas pakeistas):

   BandwidthMHz                    10
   CenterFrequencyMHz              3465.00 3475.00 3485.00

   AuthEnabled                     Yes
   EAPMethod                       4
   UserIdentity                    '001122334566@mezon.lt'

   ValidateServerCert              Yes
   CACertFileName                  '/etc/wimaxman/ca.pem' // kopija is wondowsu aplikacijos
   TLSDeviceCertFileName           'DeviceMemSlot1'
   TLSDevicePrivateKeyFileName     'DeviceMemSlot2'
   InnerNAIChange                  Yes

   BeceemEngineFileName            '/lib/libengine_beceem.so'

   AuthLogLevel                   4
   AuthLogFileName                '/tmp/CM_Auth.log'

   FirmwareFileName                '/lib/firmware/macxvi200.bin'
   ConfigFileName                  '/lib/firmware/macxvi.cfg'

Na ir tuomet pasileidžiame :

wimaxd -c /etc/wimaxd.conf

bei

wimaxc -i search

Idx 0 yra Mezon stotelė. Bandome jungtis:

connect 0

Prisijungti nepavyksta loguose galima užtikti šią klaidą:

  Štai šitoje vietoje žinios baigės, gera žinoti, jog modemas puikiai funkcionuoja linux operacinėje sistemoje, būtų dar geriau jei pavyktų išspręsti šį specifinį klausimą.

Atnaujinimas: pravertus rusų forumus, paaiškėjo, kad jiems vis dar neišėjo paleisti Yota jingle modemo, kuris turi tokį pat lustą, savo tinkle.Tiek Yota, tiek Mezon naudoja tokias pat autentifikacijas,tad, manau, galima atidėti suderinamumo su Linux klausimą neribotam laikui. Deja.

Taigi kreipiuosi į žmones, kurie labiau išmano wimax techninę puse. Kaip manot kodėl prisijungimas nepavyksta? Galbūt mezonas naudoja kažkokias labai specifines konfigūracijas prisijungimams? Galbūt turit patarimų galimai pastūmėsiančių šį reikalą į priekį?


18 Komentaras on “ZTE ax326 ir Mezon Wimax Ubuntu Linux operacinėje sistemoje”

  1. Vytas parašė:

    O samsung modemu tai eina pajungt http://lpic.lt/2010/01/25/wimax-mezon-lt-konfiguracija-debian-gnulinux-5-0-lenny-sistemoje/
    Vadinasi pats mezon neturi kažkokų sudėtingų konfigūracijų

  2. vyteniss parašė:

    Na, madwimax pakeitimų sąraše parašyta, jog pridėtas palaikymas mezon tinklui, tad ne viskas taip paprasta. Įdomu ką konkrečiai pakeitė.

  3. Qwerty parašė:

    Pagal http://sites.google.com/site/mezonlinux/seowon_swu-3220a eap_type yra lygus 3, pas tave EAPMethod 4. Gal pamėgink pažaisti

  4. vyteniss parašė:

    Šitoje vietoje skirtingi argumentai nurodo tą pačią autentifikaciją. t.y. EAP-TLS

  5. Cia parašė:

    Sveiki. Gal kas galit ZTE326 modema Dir620 marsrutizatoriui parist ?

    • vyteniss parašė:

      Sveikas,
      tiesą sakant nemanau, kad šiuo metu tai yra įmanoma. Visų pirma reikalinga maršrutizatoriaus programinė įranga, kuri palaiko Beceem modemus, tokios man matyti dar neteko, o tuo labiau pritaikytos dir620.

      • Saturn parašė:

        Klausimas aktualus daugeliui žmonių. Jei kažkur pasigirs naujienų, tikiuosi čia bus papostinta.

      • Darius parašė:

        Sveikas,

        Beceem modemus palaiko keenetic firmware ir tinka dir620. Pats siuo klausimu vargstu ir kolkas ka pasiekiau tai “searching network“ 🙂 Kaip ir linuxam pakeiciau tuo ID, atnaujinau usb utility ir surasiau i routeri keenetic firmware. Speju dabar nepraeina vartotojo identifikacija ir/arba netinka dazniai, nes YOTA (kam skirtas tas keenetic) dirba 2,5-2,7 dazniu. Bandziau susikelt viska pagal linuxam skirta gida, bet read only failu sistema…. Cia ir sustojau. Jei turit minciu ka toliau daryt, tai pasidalinkit 🙂

      • vyteniss parašė:

        Sveikas, Dariau.
        Drįsčiau teigti, jog visai neblogos naujienos 🙂

        Tiesa, yra neaiškumų. Visų pirma – visiškai neaiškų ką atlieka Yota Jingle Update Utility 1.0 ir ar tai suderinama su mezon tinklu. (http://www.keenetic4g.ru/settings/firmware)

        O jei tai tikrai tik dažnių nesuderinamumas, tuomet siūlyčiau užmesti akį į keenetic išeities kodus adresu: http://keenetic-firmware.googlecode.com/svn/trunk/ . Galbūt pavyks atrasti wimax konfigūracijos failą.

        Sėkmės!

  6. Cia parašė:

    Nesijuokit, jei uzduodu kvaila klausima. Ar galima is veikiancio marsrutizatoriaus nukopijuoti firmwara ?

  7. Darius parašė:

    Pilnai ka atlieka Yota Jingle Update Utility 1.0 nezinau, tik tiek, kad ikelia i usb modema macxvi200.bin faila. Po tokio atnaujinimo PC su WIN7 viskas ir toliau veikia kuo puikiausiai, taip pat nepasikeicia ir mezon cm programele.
    Apie konfiguracija ir as pagalvojau, nusiskaiciau tiesiai is routerio visus (isskyrus esancius proc aplanke) duomenis, paleidau per windows grep programele (ieskancia norimo teksto kruvoj failu), deja nerandu nieko panasaus i frequency, ssid, identification ir pan…

    • Darius parašė:

      Tiksliau randu tik tokius scripto fragmentus kaip (SSID=’%s’ freq=%d MHz)

    • vyteniss parašė:

      Plačiau paieškojus, konfigūracija, atrodo, yra atliekama binariniuose failuose “jingle_manager“ ir kituose, kurių išeities kodai nėra pateikiami.

    • vcka parašė:

      Visi prisijungimo duomenis yra /lib/modules/2.6.23-rt/u200.ko faile. Vienintele galimybe perkompiliuot visa kerneli ir firmware:
      u200-main.c
      Code:
      /* Define these values to match your devices */
      #define MAX_FW_STRING 80
      #define USB_U200_VENDOR_ID 0x04e9
      #define USB_U200_PRODUCT_ID 0x6761
      #define ESSID_AUTH “@yota.ru“
      #define ESSID “YOTA“
      //#define ESSID_AUTH “@aksoran.kz“
      //#define ESSID “DTV“

      Arba rasti sita firmware Firmware-KEENETIC-V1.00_forDIR620_MEZON.bin.zip, pakeisti ID su beecem toolu plius Yota Jingle Update Utility ipusti i modema macxvi200.bin faila.
      Su Firmware-KEENETIC-V1.00_forDIR620_MEZON dir-620 routeris po siu zingsniu modema atpazysta, tik kai visa ta dariau neturejau Jingle Update uteles, routeris negalejo uzkrauti modemo firmware ir ji vis perkraudinedavo (macxvi200.bin modemo firmware).

  8. Dainius parašė:

    nors matau tema mirus, bet galvoju gal cia rasiu atsakyma i savo beda:
    Nusipirkau zte mf10 marsrutizatoriu, jame firmware tik su 3g palaikanciais modemais. Pacio firmwaro atsisiust nerandu niekur kur palaikytu wimax. Gal jus esat su tuom susidure ?

  9. Tomas parašė:

    Praėjo pora valandų prieš tai kai įsirašiau ubuntu, einu rašytis windows


Parašykite komentarą